onsdag 11 februari 2009

En tonårsmammas dilemmor...


Jag har två tonårstjejer, och den som vet hur det är kan sluta läsa här:-) ...
Det är bara så svårt att fatta att dom nu är snart myndiga och gör "som dom vill" ... Vad var det som hände med dom blonda lintottarna som sprang runt på gräsmattan och hade barnkalas ?
Vart tog dom vägen ? Nu känner man knappt igen dom, dom är blonda en månad, sen är håret mörkt nästa.., dom skaffar färgade kontaktlinser så det känns som det är någon annan person man pratar med när man ser dom i ögonen, det sitter metall på fler ställen på kroppen än jag tycker är lämpligt, det dyker upp "konstverk" som ovan bild, och jag funderar hur den kommer att se ut om hon får lika fin (not) mage som jag när hon blir äldre :-) Jag HAR försökt få henne att tänka sig den tatueringen på min mage, men det verkar inte avskräcka ... jag har pekat på mitt tunna hår, och sagt att om dom ärvt det, så får dom väl vara glada om dom har några hårstrån kvar när dom är 40, men med allt löshår som säljs idag, så är det väl bara att lägga i lite av det kanske :-)
Skämt åsido, mina tjejer är av det "milda" slaget, och är ambitiösa och sköter skolan, idrottar fler timmar i veckan, förutom ridningen...så jag skall inte klaga. Men det är inte klokt va tiden går fort. Men ack vad jag älskar mina tjejer, dom är det bästa jag har !!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men hallå där. Själv är jag 17år nu och fyller strax 18. Och har gått igenom mycket både negativa och positiva saker med mina föräldrar.
Du "äger" inte dina barns kroppar när dom fyller 18 kom ihåg det.
Dom kanske inte får en sån fin(not) mage som du har nu när dom blir äldre. Tänk på att dom går på sporter och dom kommer nog inte heller vad jag tror att acceptera att bli "tjocka".

Gunilla sa...

Anonym, tack för din inlägg. Vill påpeka att jag skrivit det hela med glimten i ögat, alltså ironiskt :-)

Självklart accepterar jag att dom väljer ... dom läser den här bloggen och vet att det inte är nån "anklagelse" som du verkar ta det som :-)

Jag vidhåller fortfarande att dom är det bästa jag har och att jag älskar dom och att det är skönt att det går så bra för dom som det gör. Hoppas detsamma för dig !