tisdag 9 juni 2009

Hä gå int å förklar för nån som int begrip..

... sa Stenmark på sin tid. Som det "ickedata" snillet jag är, har jag funderat på varför endel lägger in nedan "trösklar" för att skriva en kommentar ??









Svara rätt på denna enkla mattefråga:






1 + 17 =








Eller:





"skriv detta i rutan nedanför:"


dag~flieu (oftast suddigt eller snirklig stil...)





6 kommentarer:

Kattlådan sa...

Jag begrip int heller. Men är det inte för att stoppa spamkommentarer en masse?

Eller är det kanske för att höja mattekompetensen i nationen?

Gunilla sa...

Katten, kan vara nått sånt kanske :-) ... man får väl lägga in det om man blir angripen !

Mattekompetensen, jo, det skadar väl inte att hålla i någotsånär nivå...man HAR ju råkat skriva fel nån gång, men mest av slarv dårå..men, när det är oläslig stil nästan, knepig variant...

Ylva sa...

Jag bara fyllde i en liten ruta där det stod något om "vill godkänna kommentarer före publicering" efter att ha fått dryga kommentarer om min vikt och annat trök. Bloggen fixar då suddiga ord så det blir lite svårare att kommentera. Ska du säga förresten, som ibland har en blogg som är helt omöjlig att komma in på ;-)

Gunilla sa...

Ylva, haha... säger du deet ? jag kommer alltid in på min blogg iaf :-)

Jag tycker det är bra att man kan lägga en spärr att man vill godkänna kommentarerna, när man råkar ut för såna knäppskallar som du gjorde.. Jag menar mest att många har den funktionen med mina exempel, fast kommentarerna läggs in direkt iaf... men det kan vara som Katten säger, nått med att man kan råka ut för spamkommentarer... det är ju egentligen inget problem, var bara lite nyfiken :-)

Ylva sa...

Ja, det är spamfilter. Du har rätt, jag hade bludderbokstäver även innan jag införde kommentarsgranskning. Det beror på vilken blogg man har. Blogg.se har bludder, blogger har ingen spärr, inte min i alla fall. En lustig grej är att jag ibland själv måste fylla i bludder, ibland inte, jag har ingen aning om när bloggen känner igen mig och inte... Ursäkta en trasslig kommentar förresten, kanske du borde ge mig en räkneuppgift för att bromsa lite ;-)

Gunilla sa...

Ylva, det kan du räkna med :-)

Skoja bara.. själv har jag inget spam, jag får bara spatt ibland :-)