måndag 20 juli 2009

Korvmojjen i byn ...

. . . har varit en omdiskuterad i vår fikahörna. I det lilla brukssamhälle där jag jobbar, finns förutom den stoooora fabriken, en ICA affär, pizzeria, och, just det, en korvkiosk. Vad är det som är så speciellt med det då? nja inget direkt, men lite knepiga måste jag säga att dom nya ägarna är.
.
Jag skulle köpa en korv med mos förra veckan, beställde, och ögnade sen över prislistan för att se om jag kanske kunde lägga fram jämna pengar, men där stod inget om korv över huvudtaget, utan mer om rätterna som varierades som "dagens", schnitzel, pyttipanna osv.
.
Ovanför den skylten satt en annan skylt, och där stod hela "korvmenyn" med ... och där stod korv o mos 25:- med, ... samma som dom tidigare ägarna hade tagit, så jag la fram det.
- Neeeij, säger killen med "svarthårsbrytning" med en "är du knäpp eller? min) 40 kosta korv mäd mos...
- OK, tänkte jag och la dit 15 till... "men det står 25 på skylten" sa jag, då kanske ni skall ändra?
- Det är inte våran schylt, det är gammal ägares, 9 år gammal hö hö "himlar med ögonen"
OK sa jag, tittar av nyfikenhet på "hans" skylt igen, men det står inget om korv där, så jag kan inte låta bli att kommentera det.
- Jag har inte haft tid va, jättemycket att göra starta nytt va.. (samtidigt river han ner den gamla skylten)
.
Jag kanske också skulle ta mer än 25:-, men nog är väl det ganska viktigt att menyer och prislistor är rätt och riktigt när man haft kiosken i snart en månad ?? Tänker om det kommit nått barn och haft med sig jämna pengar och stått där och inte haft så det räckt... han var inte direkt "kundvänlig"
.
.
En kollega hade handlat där veckan före, han beställde en "korvspecial" att "ta med" och en dricka. När det är klart ropar han från luckan "korvspecial" klaar... så hade han lagt en korv med bröd, i ett "korvpapper" i korvhållaren, ställt en låda med mos bredvid ...och drickan.
.
Kollegan sa försynt
- "men jag skulle ta med" ...
- "ja de är bara att ta med, du äter var du vill...
Jag hade nog inte gett mig, utan bett han lägga det i en låda, men kollegan som är lite försynt, balanserade låda, korv och dricka till närmaste bänk och käkade där. Känns inte som jag kommer att bli nån stamkund där inte :-D
.


Hur avslutar vi det slangsnacket då? jo, en bild på en korvkiosk i prag !


6 kommentarer:

Wandus sa...

Vilken sunkig moj! Den måste du nästan bokotta. Att kunna få en "slak i brö" till hyfsat pris är ju en mänsklig rättighet.

Gunilla sa...

Wandus, det är nog i stort sett det jag gjort :-) Han jobbade inte för att göra nått bra förstaintryck han inte ...

Wassen sa...

En gång är ingen gång.
två gånger är en gång.
tre gånger är alldeles för många !

Så ge honom två chanser till ;-)

Gunilla sa...

Wassen, jag räknar in kollegans händelse, men OK iaf en gång till :-)

S@ra sa...

Märklig inställning av en småföretagare.

En gång är ingen gång. Två gånger är en gånggång. Om varningsklockorna slår även andra gången så är bojkott det enda rätta.

Gunilla sa...

Sara, ja, jag kommer säkert ge honom en chans till, ibland är det bara såå gott med korvkioskmat :-) ... och här ute i buschen har vi inte så mycket att välja på om man inte gillar dagens på pers.restarangen..alt. har nått med sig :-) ..där är jag avis på er i storstan..