måndag 6 juli 2009

Mode är "märk"ligt . . .

Jag brukar inte blogga om mode, men här kommer en !!!

Visst är det märkligt hur viktigt det är att va "inne"... för någon annan anledning kan jag inte se i modet att badbrallor skall gå ner till knäna, hänga en bit ner på rumpan och att man dessutom skall ha kallingarna under, och se till att resåren är utanför (och så skall det vara märkeskallingar, annars är det ingen vits) ... det ser oerhört obekvämt ut tycker jag.
Läste i en gammal artikel om detta, att "bak"teriehalterna i poolbad hade ökat avsevärt sen detta blev så vanligt
Den gammaldags tajta badbyxan är inte heller snygg :-)

För att inte tala om Borats badbrallor :-)
Vad skall dom bada i då ... tja, vad var det för fel på en kortare shorts med innerbyxa som var det som gällde mest för nått års sen . .

12 kommentarer:

Kattlådan sa...

Får jag gnälla lite också?

Odd Mollys kläder som har så mycket märken och texter så att man känner sig som en sandwich-gubbe. Försöker sprätta bort lapparna men broderade texter över hela ryggarna är ju värre...

Anonym sa...

Men jag tycker det är lite snuskigt när de dessutom ska hoppa i poolen i sina badbyxor OCH kalsonger....kvavt här med/carola

Nillan på nätet sa...

Katten, jag är inte helt insatt i vilket det märket är, men det låter ju trist. Men hur som, stora blaffiga märken är sällan snygga, även om man förstår "grejen" men att det skall synas att man "har rätt" grejer :-)

Nillan på nätet sa...

Carola, det är ju så sant.. det visade sig tydligen i bakteriehalter också... fattar liksom inte grejen.. men det är väl modet :-) ... men man kan inte låta bli att förundras hur obekvämt det måste vara ..

S@ra sa...

De där långbenta shortsen ser så obekvämt blöt-slafsigt ut tycker jag.

Korta shorts à la sportshorts med innerbyxa av nät verkar väl ändå vara det mest bekväma och praktiska?!

Nillan på nätet sa...

Sara, då var vi inne på samma spår :-)

Kattlådan sa...

De långa är coolare. ;)

Nillan på nätet sa...

Katten, jo coolare betyder väl "inne" ... har du testat att bada med kallingar och långshort?
Var det bekvämt? :-)

Maria sa...

vete fan hur det kan bli snuskigare i alla överklorerade vatten? Men det oroar mer mitt modershjärta hur länge det tar innan kallingarna torkar???

Nillan på nätet sa...

Maria, tja klor är väl bra till en viss gräns...men jag håller med dig, tycker det ser såå obekvämt ut, men modet är så, och då är det inte alltid det praktiska som är viktigt :-) ... det är mycket som är opraktiskt och obehagligt man gör som är "inne"...

Ylva sa...

Jag förvånas även över tjejer som har bikiniöverdel och badshorts, fult!

Kul stripp av Nina Hemmingsson. Kändispoäng; hon har skrivit en lång serie om hur hon dyrkade Kiss när hon var yngre och en av tjejerna i serien kallas Lova efter min svägerska Tove.

Nillan på nätet sa...

Ylva, jo det kanske inte är snyggast det heller(men ändå inte lika oskönt som dessa långa med kallingar under)
Det verkar vara ett typiskt företeende i typ 14 årsåldern..