måndag 26 oktober 2009

STICK ?









Go måndag på er !! Nu har vaccineringen mot den omtalade svininfluensan börjat i mina hemtrakter. Jag har hela tiden var inställd på att inte ta någon spruta, litar på att jag klarar en influensa om jag får den, precis som tidigare år.
Man har hört att det är ett rätt obeprövat innehåll i vaccinet, att folk blir dåliga av själva vaccinet. Nån har till och med avlidit av den. I dag står detta i aftonbladet.
Hur ska ni göra ?

14 kommentarer:

Pjoltas sa...

Äh..Jag ska vaccinera mig.
Mest för att ta hänsyn till min omgivning.
Fast man vill ju inte gå med arslet först in i framtiden..

=)

fen sa...

Ingenstans i artikeln eller i inslaget nämner de att det är vaccin mot svininfluensa. Men AB vill säkert få en att tro det :)

Jag tänker som du, att jag torde klara en influensa likt andra år.

Sedan finns det olika vaccinationsblandningar. Den sort av vaccin som saluförs i Sverige Pandemrix innehåller en kvicksilverförening (tiomersal), men det finns andra märken som ej gör det. Jag vet inte om de finns att tillgå i Sverige.

Jag läste att i Tyskland skulle militären och regeringen få den vaccinationssort som är utan tiomersal, medan övriga befolkning främst skulle erbjudas den andra varianten.

Gunilla sa...

Pjoltas, jag förstår dom som vill ta vaccinet ... frågan är..blir man yngre och yngre också om livet börjar gå backlänges ? man får hoppas det är dom äldre personerna som får dom biverkningarna !

Gunilla sa...

Fen, typiskt att det skall bli en sk.klassfråga...ett vaccin borde väl vara samma för alla..har aldrig tidigare hört om olika varianter av vaccin för samma sak.

Tror såklart många vaccin är bra, dom som är beprövade som bebisar tex får mot diverse ting.

Har försökt övertala mina döttrar att ta "gardasil" .. vore bättre det gick genom skolan, för nu vill dom inte..svårt att gå emot, men det är ett så dyrt vaccin, därför erbjuds inte alla automatiskt, såsom rödahund vaccin mm. som ges igenom skolan.

Anonym sa...

Nja, jag tänker nog inte ta nån spruta, jag känner att jag inte tillhör nån direkt riskgrupp. Fast just nu håller nånting på att bryta ut i kroppen. Hoppas det bara är en vanlig "bonnförkylning".

Gunilla sa...

Pjoltas...backlänges ska va baklänges ..t.f dyslexi, men har nu vaccinerat mig mot det :=)

Gunilla sa...

Tofflan, jo men det får vi ju stå ut med ... önskar iaf..KRYA PÅ DIG!

Daniel sa...

Eftersom jag inte jobbar med sjuka, barn eller gamla så struntar jag i det.

Vill inte få en massa biverkningar i onödan. Skulle jag få influensan skulle jag isolera mej i finnstugan.

Anonym sa...

Min chef ser helst att all personal tar sina sprutor men trots att jag tillhör en riskgrupp har jag inte bestämt mig ännu.

Gunilla sa...

Daniel, och på med bastun så flyr alla baciller all världens väg !!

Gunilla sa...

Pingolina, det är klurigt det här.. man förstår väl också det perspektivet..men inget är självklart. Känner bara att "vad är värre än dom tidiga årliga influenserna." ... men ett stick skadar väl inte ..säger dom :)

Kattlådan sa...

Tänkte proppsa på att ungarna tar (18 och 16 år). De verkar ha det jobbigare med svinpesten än vi gamlingar. Själv tänkte jag hoppa över vaccinering (fast jag vet att jag kommer att ångra mig grymt om/när jag ligger där och är feberynklig).

Gunilla sa...

Katten, klart du ångrar dig GRYMT hehe .,.skönt att kidsen hänger på iaf

Kattlådan sa...

ha ha - vad rolig jag var då! Tyvärr totalt omedvetet... :D