torsdag 22 april 2010

Älskade pappsen...

Min pappa gick bort för snart 10 år sedan. En månad efter att han fyllt 70 år. Nu hade han varit mer eller mindre sjuklig i många år, sen jag var i 15 års åldern.., så det var nog en lättnad för honom iaf att slippa kämpa, som han fått gjort dom sista åren. Lungorna var helt slut pga TBC i ungdomen, rökning och arbete med asbets.. sluta röka gjorde han, men skadan var redan skedd..


I morgon den 23.4 skulle han ha fyllt 80 år, jag ville bara skriva ett par ord om honom här, för hade han fått uppleva "bloggvärlden" så är jag övertygad om att han skrivit och läst och njutit av den !!


Han skaffade dator rätt tidigt, men hann aldrig bli bekant med "nätet" ...
Däremot var hann en riktigt uppfinnarjocke.. "Sigge kan nog fixa det"... var inte en helt okänd kommentar ... och t.o.m min döttrar lärde sig tidigt att han kunde fixa det mesta. En kul anekdot som jag kanske nämnt tidigare var när jag stod och hände tvätt, och en klädnypa "flög isär" .. och jag sa väl nått mindre lämpligt i sammanhanget, så säger en av döttrarna "morfar kan nog laga den" :)
Äldsta dottern älskade sin "Lära gå vagn"... och för att hon skulle vara nöjd när hon var hos mormor o morfar, gjorde han en vagn av ett gammalt bord, satte på hjul och trädde ner hoppgungekittet i hålet... nåja, han kanske verkar snål, men gillade utmaning att "kan själv.."
Vi hade en lång linbana på våran tomt när vi var barn, och det byggdes lådbilar med motorer mm...

Han var en riktig spexare också, skrev revytexter och så...och älskade att bli underhållen av sina barnbarn, på bushumör !!!


Miss you ....

18 kommentarer:

Kattlådan sa...

Är det från honom du har fått din goda humor kanske?

Gunilla sa...

Katten, ja.. alla kanske inte tycker den är "god" .. men annars stämmer det nog :)

Anonym sa...

Kramar från en som också saknar sin pappa. Du skriver så fint om din!

Annapanna sa...

Tusen kramar!!! <3 <3 <3

Wassen sa...

Hej Nillan !

Trevligt att höra att du har goda minnen av din pappa, det har även jag av min, som blev lika gammal som din. Förhoppningsvis har mina och dina barn också goda minnan av oss den dag vi har lämnat jordelivet.

Ha, det där blev tvetydigt. Skulle kunna tolkas som att vi har barn ihop. ;-)

Stattinskan sa...

Åh, en sådan underbar och fin kärleksförklaring! Jag har "unga" föräldrar (70 ... och en syster som är 54)men eftersom de bor 120 mil ifrån mig ses vi inte så ofta som vi vill ...
Kramar

Gunilla sa...

Tofflan, kram tebax! Jag har läst om din pappa också, det är skönt att plocka fram fina minnen emellanåt!

Gunilla sa...

Anna, <3<3<3 tack!

Gunilla sa...

Wassen, det får vi hoppas, den danm att våra barn har goda minnen av oss ;)

Gunilla sa...

Stattinskan, oj ja den sträckan åker man inte på en eftermiddagsfika precis.. desto trevligare när ni ses iaf gissar jag! Kram tebax!

Pjoltas sa...

Fint!
=)

Ylva sa...

Han låter underbar! Det verkar som att han var lik min svärfar som jag aldrig träffat eftersom han dog 1984. Han var också en fixare och maken har ärvt den där allkunnigheten.

Gunilla sa...

Pjoltas, tack :)

Gunilla sa...

Ylva, hehe.. ja jag har förstått att han är väldigt praktiskt lagd din make :)

Anonym sa...

Krya på dig också!!!!! Ska Tofflan komma uppåt och hjälpa till med flyttrensning och packning? Börjar få en viss erfarenhet...
Kram!

Gunilla sa...

Tofflan, tack, idag är man på banan igen. Ja du om nån är väl expert :) kramis

Fenixmonas sa...

Min mor gick bort -93 men saknaden känns ibland enorm!! Kramiz

Gunilla sa...

Fenixmonas, ja visst saknar man rejält emellanåt, även om det såklart är naturen gång. kram på dig !