tisdag 9 november 2010

Uuuurrrkkkk.....


Mina barn kusin och hennes pojkvän skulle göra taco´s igår. Då hon är vegetarian så köpte hon qournfärs istället.
Mitt i natten vaknar hon med värsta magvärken och några timmars kräkande senare, ringer hon sin mor. Hon säger åt henne att kolla datumen på det dom ätit av. Qournfärsen föreslogs vara bäst före 21 april 2010.............................urk !

9 kommentarer:

cathrin- sa...

Urk, urk. Hur kan det ligga kvar så gamla varor? Tycker hon ska stämma affären på minst en miljon ju,,,

Gunilla sa...

Catrin, dom kommer iaf kräva en dagsersättning hon skulle fått från jobb annars.... fattar inte hur dom kan missa en såå gammal vara...

Daniel sa...

ush ja stäm affären!

Maria sa...

Jag tror inte det är datumet, jag tror att det är quornet. Jag kunde äta quorn ett år och sedan hade kroppen bildat så mycket antikroppar så att jag utveckade en överkänlighet mot quorn. Nu får jag magont och mår illa ganska snart efter en måltid. Det är inte helt ovanligt som fenomen! Bäst är att undvika en så syntetisk onaturlig produkt som quorn.

Maria sa...

Kolla här:
"Under lanseringen av Quorn i USA varnade organisationen Center for Science in the Public Interest (CSPI) för allergiska reaktioner som kan drabba personer som äter Quorn och förespråkade även ett förbud mot produkten i USA. I varningen, som även uppmärksammades i Sverige av Aftonbladet [1], pekade CSPI på att omkring 600 personer drabbats av allergiska besvär efter att ha ätit Quorn. Tillverkaren, Marlow Foods, tillbakavisade kritiken och menade att de 600 som insjuknat skall sättas i sammanhanget att över 25 miljoner personer ätit Quorn utan att insjukna. Att 600 av dessa (en på 146 000) råkar vara allergiska mot Quorn skall jämföras med de som lider av laktosintolerans eller som är allergiska mot skaldjur eller gluten."

Wikipedia

Det finns nog inget i qourn som kan bli gammal. Tippar på att den håller i många år eller tills den möglar med. Men just illamående och magkramper är symptomen.

Gunilla sa...

Daniel, nåja nu var det inte jag som drabbades, men hennes pappa är rätt kaxig så undan kommer dom inte :)

Gunilla sa...

Maria, ska tipsa om detta, men det är väl ändå en "levande" produkt ? och finns det ett bäst före datum så borde det väl ha ett syfte !? men ska nämna det till henne !!

Anonym sa...

Fy så äckligt! Jag äter quorn ibland när vi inte får tag i kycklingfärs, men har - ta i trä! - inte blivit dålig hittills. Däremot har både Anna och Elias blivit magsjuka av nötfärs från affären. Det är bara ibland hon har tur och får färs från sin pappa Bosse Bonde. Den blir man INTE sjuk av.

Gunilla sa...

Tofflan, att få kött från pappas egna gård måste vara perfekt !! lyllos !