torsdag 24 mars 2011

Containerrestaurangen i Bergsjön !

I Bergsjön har ett gäng som bor i ett kollektiv bestämt sig för att försöka livnära sig så mycket som möjligt på mat som affärer har slängt... jag tror säkert att mycket är ätbart, enligt nån statistik (vem som nu har gjort den) så är 50-60 % av maten som slängs ätbar.

Läs mer om detta på nätupplagan av Metro . . .



- vems tur är det att gå till containern idag tro ?


14 kommentarer:

Anonym sa...

Ja man kanske skulle ta sig en runda till en container, det blir nog lönsamt...hehe..
Carola

Gunilla sa...

Carola, mycket slängs som är helt ok...men att gräva i containrar där råttor och annat finns, och vem vet hur länge det legat där ? sommartid liksom ùrk` borde dom inte kunna skänka till härbärgen och sånt istället..

Anonym sa...

Låter ju... intressant... Vi har ett eget original här som vi kallar Pinnemannen. Han cyklar omkring med en pinne på cykeln. Pinnen använder han när han river i containrar, tunnor och papperskorgar... Fast inte när han rev bland avfallet inne på Max... Då stack han ner hela armen i hålet... Nej, inte så najs...

Gunilla sa...

Tofflan, ajaj lite äckligt... på mat som folk ätit av också ?? Vi har en pinntant här, hon letar bara burkar, inte av ekonomiska skäl, hon bor fint och är gift, men varje dag tar hon en runda med cykeln och pinnen :)

Fenixmonas sa...

Det stämmer säkert! Väldigt mycket mat som kastas tyvärr!
Ja, jag är uppe tidigt annars skulle jag inte hinna med att blogga ju...Åker hemifrån 7.30 och sällan hemma igen före 18...Kramiz

Stattinskan sa...

Jag såg ett TV-program för några år sedan som handlade just om att ta tillvara på containermat ... Lite snuskigt att rota, men lika snuskigt när man tänker på hur mycket som slängs i onödan
God morgon :-)

Gunilla sa...

Fenixmonas, det var hurtigt av dig må jag säga :)

Gunilla sa...

Stattinskan, ja det borde väl kunna komma typ härbren o dylik hjälpverksamhet till nytta... med det är väl enklast att hiva...

Anonym sa...

Ja det där har du rätt i Gunilla, varför skänker de inte bort maten istället ? Det har inte jag tänkt på. De får säkert inte det, finns säkert någon dum regel mot detta.

Nej jag skulle heller inte tänka mig att vara där och gräva. Här i Jönköping var det ju människor som grävde i containarna på Lidl, då hällde personalen ut råttgift. Jag menar..de visste att det var människor som var där och letade.
Carola

Anonym sa...

Ja, jag har läst om det här och tycker det är ett rätt bra initiativ faktikt med tanke på hur mycket som slängs. Jag tycker ungdomarna ska ha en eloge. Sedan kan jag hålla med om att det slängs alldeles för mycket mat, borde finnas bättre alternativ. Varför slänga, de kan ju skänka bort istället det som blir över. /cathrin

Gunilla sa...

Carola, det är beklämmande. Kan inte kyrkan själva få komma och hämta då ? känns så onödigt. Och vad fräckt av Lidl...

Gunilla sa...

Cathrin, precis, dom som kan tänka sig ta vara på maten ska väl inte behöva gräva i en container, men det blir väl för mycket extrajobb för personalen att förvara det. Men i mina ögon skulle väl det inte vara så svårt att kontakta nån hjälporganisation som vill hämta..

Maria sa...

Det är synd att det finns så mycket regler kring "gammal" mat. jag minns när jag var liten, då hämtade vi slängd mat från pizzerian till grisen hemma. Jäklar vad fint köttet blev men sen fick man inte längre använda slängd mat, inte ens till grisar. Antar att livsmedelbutiker har ännu hårdare regler kring detta.

Gunilla sa...

Maria, ja ibland snurrar byråkratin till det vill jag säga, men att låta folk svälta utan tak över huvudet, det är det väl ingen lag på ..