torsdag 7 maj 2009

Så sorgligt . . .

.






Läste igår i kvällstidningarna om de tre syskonen som farit illa hos sina fosterföräldrar. Det är märkligt tycker jag, att sådana personligheter kan släppas igenom som passade för den uppgiften. Jag trodde det var stenhård kontroll på vilka som får ta sig an det ansvaret. Men här har tydligen några klarat av den kontrollen av misstag...


Om man inte skötte sig, kunde man bli stoppad i en säck och hängd på en krok i taket, eller slängd i snön utan kläder, eller hängd i fötterna ut från fönstret från tredje våningen...

Lika sorgligt är det att läsa att grannar och folk i den lilla byn omkring hade reagerat på att allt inte stod rätt till, att tex. barnen fick gå en mil hem i sommarskor på vintern, bla.





Stämmer allt detta, så hoppas jag dom får ett långt straff !!


14 kommentarer:

Fläskdansen sa...

Så förfärligt! Jag blir helt förkrossad när jag läser sånt här.

Men märkligt är det, hur socialtjänsten blundar för vissa saker och i andra fall går in för mycket och tar över, helt i onödan.

Själv höll jag på att mista vårdnaden om min 11-åring i höstas, då soc fått för sig att hon for illa i hemmet. Efter månader av utredningar och med advokathjälp har jag vunnit, men det har kostat på.

Samtidigt ser jag barn i min omgivning som far illa, som lämnas ensamma både kvällar och nätter då mamma och pappa är fulla och åker bort.

Gunilla sa...

F-dansen, ja precis, det kan vara åt det hållet också, sådana historier har man också hört, lika tragiskt det.

Vad har dom för normer dom går efter?

Skönt att det löste sig för er iaf.

Lena sa...

Håller med om att man kan tro att det är stenhård kontroll på familjer som vill bli stödfamiljer. Barnen som kommer till dessa hem har ju redan fått en tung start i livet annars skulle de ju inte vara där.

Man inser själv vilken fantastisk barndom man haft. Tänk hur människor som upplevt något dylikt skall må innombords... sorgligt!

/Lena
http://blogg.passagen.se/astromlena/

Gunilla sa...

Lena, verkligen, man får vara tacksam för det, och också att man inte hamnat i tvärsomträsket..

fen sa...

Men gud så fruktansvärt. Men de är ju inte dömda än, och det kan kanske vara ngn form av psykologisk effekt där händelser har förstorats. Menar absolut inte att förminska det som skett. Det är fruktansvärt om så skett som det skrivs, också även om det inte skulle vara i full så hemsk terror.

Det gör verkligen ont i hjärtat att läsa barnets brev där han skriver att han älskar sina fosterföräldrar, älskar sina plågoandar. Fy så hemskt.
Ett barns kärlek som är där till en förälder som förnedrat och plågat denne.. gud så hjärteskärande sorgligt :(

Gunilla sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Gunilla sa...

Fen, otroligt tragiskt med sådana här historier. Men om om nu 3 pojkar äntligen börjar berätta, så måste det ligga en del i det. Skönt ändå att dom hamnat på ett nytt ställe iaf.

fen sa...

Jo.. det är nog så tyvärr. Det är bara så hemskt att man inte vill tro det. Hänga på krokar, snö-straff osv. Hur kan människor bli så sjuka?
Hur kommer de här barnen att bli som vuxna efter åren hos de där paret?

Ja, väldigt skönt att de kommit till ett nytt ställe. Hoppas de får all den bästa expertishjälp nu när det uppdagats.

Det jag reagerade över är att fosterfamiljen släppte iväg barnen till en annan familj. De borde ju rimligtvis förstått att deras förehanvanden då skulle komma fram?

De kanske ville stoppa sig själva?

Gunilla sa...

Fen, dom är väl så dumma i huvudet så dom trodde väl inte dom skulle säga nått heller...och det kom väl inte självmant heller..

Goran van Den Buske sa...

Mycket gripande! Man inbillar sig att barnavårdsmyndigheterna har mer koll idag.

Gunilla sa...

Goran, ja precis, jag trodde nog att det var stenkoll på sådana som vill ta emot fosterbarn...

Kattlådan sa...

Det visade sig att vår granne på landet som är dömd för pedofilbrott har haft flera fosterbarn... De hör aldrig av sig längre enligt den oförstående hustrun.

Ja man blir galen när man tänker på att det är barn som redan farit illa som omplaceras. Till vad frågar man sig? I många fall är nog en dålig förälder ändå att föredra framför en kärlekslös fosterfamilj. Svåra beslut för domstolen.

Gunilla sa...

Katten, ja det är hemskt, och dom blir så förtryckta att dom inte vågar säga nått heller.

Grannfrun kan väl inte ha alla hemma om hon inte fattar sambandet..

Kattlådan sa...

Det går inte att förstå de där kvinnorna. Det är ju inte helt ovanligt med en blundande fru har jag förstått - vilket gör barnet dubbelt sviken. :(