onsdag 21 oktober 2009

En hemsk historia . . .Alm kräver att bli frisläppt idag...


Jag har följt händelserna ganska väl vad gäller det som först började med att Mats Alm anmälde sin blivande fru som försvunnen. Paret hade planerat gifta sig i början av augusti, men en vecka innan bröllopet så "försvann" alltså Linds Chen. Första tanken jag fick var väl att det var bruden som fått kalla fötter inför bröllopet och dragit.

-

Nu var det tyvärr inte så, Linda hade försvunnit och i det första läget var tydligen in sambon Mats misstänkt. Han ställde upp i intervjuer och tv/radioprogram, och letade tillsammans med familjen efter Linda. På dagen som skulle varit deras bröllopsdag gick han ut på krogen och festade med sina kompisar.

-

Men, efter att han inte dök upp på ett förhör som han var kallad till så ändrade polisen och riktade huvudsakligen misstankarna mot honom, som nu också var försvunnen.


Det har framkommit flera mystiska saker runt kring det tänka bröllopet. Hastigt ordnande av testamente, han hade inte beställt maten till bröllopet som han hade sagt m.m

-

Några dagar efter Mats försvinnande hittas han irrande i en liten bykrok 3 mil hemifrån, och han påstår att han har blivit drogad och kidnappad och lämnad vid Lindas kropp. Skulle detta vara sant, så får man väl allra ödmjukast be om ursäkt för att man inte kan låta bli att redan tro att det är han som bragt henne om livet...


-

Två versioner av Mats medverkan i Efterlyst....Häktningsförhandlingarna håller på nu . .

Uppdatering kl 11.40... han blev omhäktad!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Fruktansvärd historia! Stackars hennes föräldrar!

Daniel sa...

Hemskt.

Tror han e skyldig. Å andra sidan e ju ingen skyldig innan man blivit bevisat dömd.

Gunilla sa...

Tofflan, ja verkligen tragiskt om det är som man tror...tragiskt i vilket fall såklart..

Gunilla sa...

Daniel, det har du rätt i, skulle det mot förmodan inte vara han så får vi väl hoppas dom hittar den som gjorde det i så fall.

Fläskdansen sa...

Ja kära nån, vad ska man egentligen tro? Man VILL ju inte tro det värsta, men ändå säger väl erfarenheten och statistiken att det nästan alltid är någon nära anhörig som är gärningsperson i sånt här.

Tragiskt. Det borde ju alltid finnas en bättre och sundare lösning, oavsett vad som föranlett en så desperat handling.

Ruggigt!

Gunilla sa...

F-dansen, ja percis, men det här måste röra sig om nån grov personlighetsstörning ändå.. vi (om man räknas in där..) "normala" skulle väl inte komma på tanken. Läste idag att dom hade fått provsvar och han har inte varit nerdrogad som han själv påstår att han blivit...

Pjoltas sa...

Vilken bra sammanfattning! Det är lite "Twin Peaks" över hela historien. Om han är skyldig så borde han varit "knäckt" vid det här laget. Han vet nog nåt..men det är inte han som är mördaren, tror jag.

Gunilla sa...

Pjoltas, den som lever får se... !

Anonym sa...

mycket intiresno, tack