onsdag 28 april 2010

Gå in i väggen..eller kanske luta sig mot den ?


Sista tiden har det varit mycket ... jag känner mig sliten. Full fart på jobbet, och lite övertid på det.. och ändå ligger jag här i natt igen och kan inte somna :( ... frustrerande !
Vad gör ni när ni inte kan sova ?? Jag ska hälsa på lite hos mina bloggvänner nu, innan jag slår ihop mina blå i ett nytt försök :)
Tjoflöjt !!

20 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Jag somnar om igen som tur är! Fast i natt har jag studsat upp o ner och trott att det varit morgon...började redan vid halv tolv. Har det också helstressigt på jobbet just nu och mer lär det bli! Kram på dig!

Anonym sa...

Ja när man börjar få för mycket att göra är det svårt att somna..det vet jag..Då brukar jag gå upp och titta på tv. Det brukar vara ett säkert kort, somnar efter en stund oftast. Hoppas du sov gott sen. Carola

Annapanna sa...

Lösningen behöver nog vara mer långsiktig... alltså jag menar, olika knep för att somna finns väl men orsaken är desto viktigare att åtgärda. Jag vet att det är svårt att påverka när jobbet "kräver" för mycket. <3

Gunilla sa...

Fenixmonas, vet du, jag kom precis på att kolla månen, det är fullmåne idag !! Där låg nog största problemet för sömnen, hade inte tänkt på att kolla det, men brukar påverkas...då skyller vi på det !! kram ha en bra dag !

Gunilla sa...

Carola, jo stress påverkar säkert sånt också, trodde bara att jag skulle somna på stört i går... men som jag skrev i ovan svar, fullmånen påverkar mig...
Tv brukar jag ta till, i natt blev det datorn :)

Gunilla sa...

Anna, jo det är så, men som sagt där hoppas vi det är på väg åt rätt håll. Gissar mer det var fullmånen som sagt ovan, att jag inte tänkte på det tidigare..fast det hade ju inte hjälpt <3 <3

Anonym sa...

Vännen, varningsklockor! Du skulle behöva vara ledig, tror jag. Har du möjlighet att ta nån vecka framöver och bara göra nåt helt annat än jobba???
Kram!

Micael Rombin sa...

En vägg kan även vara ens värsta fiende. Den drar en till sig så bestämt att man inte kan lämna den och ta sig över området som gränsar till väggen. Man tvingas att följa väggen och kan inte frigöra sig utan hjälp ifrån andra.

Gunilla sa...

Tofflan, klockorna ringer och jag har äntligen lyssnat på klockorna..
eller klockorna väckte mig till slut kan man säga, så nu är det till att ta det lite lugnare ! tack för omtanken !!

Gunilla sa...

Micael, så rätt, har varit där tidigare för ett antal år sedan, nu får jag dra i bromsen igen inser jag, så man kommer på banan igen!

Kattlådan sa...

Jag försöker slappna av och tänka att det inte är hela världen om man sover för lite. Det händer dock väldigt sällan - tackolov!

Sköt om dig nu är du snäll. Kan du inte ta en dag och bara slöa. Flytten utgör väl ett stressmoment också gissar jag?

Wassen sa...

Hej Nillan !

Jag brukar somna som en stock inom 5 minuter, men sedan vaknar jag efter ca 4 timmar och är hur klarvaken som helst. Hjälper det inte med korsord så går jag till datorn och skriver något som jag tänkt på. efter 1 a´1.5 timme blir jag trött och brukar slockna som ett utblåst ljus när jag lagt mej igen. Om det inte hjälper brukar jag koka en kopp te, och så lägga mej igen. men då är klockan ofta så mycket att det är dags att stiga upp, ha, ha ! Ett annat knep är att besluta sig (på allvar) för att stiga upp och göra något riktigt jobbigt, som t.ex. städa hela huset eller gå ut och skotta snö. Det kan också få ögonlocken att falla igen !

Wandus sa...

Mycket kaffe, lite sömn, sparkar i väggen, klättrar på väggarna, går i väggen ... AAARH! Varför dessa väggar!

Anonym sa...

Var rädd om dig!!!
Lite sovartips: jag brukar sätta på nåt bakgrundsljud om jag har svårt att somna, typ tv eller radio. Lite tyst så där. Och så kan man läsa telefonkatalogen, den är så skittråkig att man blir jättetrött. Om man inte hittar för många roliga namn, förstås...

Gunilla sa...

Katten, ja jag har i bakhuvudet en sak min lärare sa på ett läger vi var på och ingen kunden sova. Han sa "man vilar om man ligger och är vaken också" . Jo, flytten kommer den sen också, fast just nu har det varit alldeles för mycket på jobbet, allt för lång tid..

Gunilla sa...

Wassen, tack för alla tips. Speciellt det där med att städa borde få mig att somna som en stock :))

Gunilla sa...

Wandus, ja, det är uppåt väggarna för tokigt det där !!

Gunilla sa...

Tofflan, ja jag slår gärna på tv´n och ställer in så det slår av automatiskt. Fast man måste ta hänsyn till andra som redan sover också :) .. men tar man nått texat så funkar det ju utan ljud:)

Anonym sa...

av dina inlägg att döma mår du bättre nu. är det så?

Gunilla sa...

Kloppan, det går åt rätt håll !