lördag 24 juli 2010

Rullsandssemestern... del 2

En av dagarna åkte vi till Älvkarlebyfallen, det mångåriga fiskeeldoradot, som funnits i många hundra år .... här är det gamla bron från 1800 talet som gick över Dalälven, ca 5 km från där Dalälven mynnar ut i havet vid Rullsand.



En gammal brygga där det hängde fiskeburar som sänktes ner när dammluckorna i kraftverket öppnades, var bevarat. Numera är det flugfiske och kastspö som gäller för laxfisket i älven.


På Laxön, som väl är en av få öar i Dalvälven, finns många gamla hus bevarade, och några nybyggda i gammal stil. Vi fikade på ett café som endast sålde hembakt...



Den röd/gula färgen på husen, var genomgående på alla byggnader, vackert, har varit här för 10 år sedan, besöker gärna stället igen. Här brukar vara olidligt med mygg, men inte ens dom störde, dom kanske var på semester :=)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Myggen kanske inte gillar hembakt? ;-)

Mysigt ni har haft det!!!

Gunilla sa...

Tofflan, kanske inte !! men dom brukar äta upp folk där :))

Wandus sa...

Jag känner halva Älvkarlebys befolkning i diasporan (två stycken) och de är mycket trevliga personer. Miljön i Älvkarleby verkar inte gå av för hackor. Det kanske är de vackra nejderna som gör att folk från Älvkarleby blir rackarns trevliga.

Gunilla sa...

Wandus, är helt med dig på den linjen, pratade iof inte med någon, men blev heller inte nedslagen :)

Kattlådan sa...

Det ser jättefint ut! Skönt att slippa myggen. Idag var Anticimex här och tog bort sex getingbon. Myrorna har äntligen flyttat ut och en död råtta under golvet börjar lukta LITE mindre. Slut på naturrutan för idag. Ha det fortsatt bra! :)

Gunilla sa...

Katten, oj då, rena safarit ute hos er innan dom kom alltså, ja naturen har inte BARA trevliga saker att erbjuda :) ... önskar dig detsamma !!