onsdag 7 juli 2010

Sju dagar till . . .

... ska väckarklockan ringa på morronen, sen är det dags för SEMESTER !!!
Förra veckan hade jag skrivit upp en tvättid, och i mitt huvud var det på torsdagen. När den dagen kom, bad jag döttrarna att rensa ur sin hästgarderob, så det blev en säck där som skulle tvättas, jag rev ur alla sängkläder och "bubbade" ner allt i källaren. När jag skulle sätta nyckeln i dörren slängde jag ett öga på listan, mest för att se vem som tvättat före, så man visste om man skulle mötas av en rengjord tvättstuga eller inte...
Då upptäcker jag.... att jag hade satt upp tid på onsdagen, gah, det var bara att knö in tvätten i källarförrådet...

i går var det iaf dags... tvättställningen ute, är en av sakerna jag kommer sakna när jag flyttar, tror inte det finns nån i stan ens, torkar helst lakan ute den här årstiden..


Vad gör dom?

Sen i Julas har vi fått en uppfräschad rondell här i stan. Tidigare hände här i luften en speedwaycykel året om, Tony Rickardsson är ju Avestapöjk...men nu har dom alltså börjat smycka den med olika saker. Till jul stod här en jättestor snölyckta och lyste. Till Påsk flög det påskkärringar på kvastar, till pingst/nationaldagen var det två skyltdockor med folkdräkt, och en flagga.

Till studenten var dessa dockor klädda i studentkläder, och dom hade skyltar i handen som "riktiga studenter".. där var bilder på smådockor, gulligt :)

En midsommarstång prydde där senare, och i går kom sommarens utsmyckning upp. En hängmatta mellan två björkar, och lite attiraljer till det !! Kul idé från kommunen, det händer inte ofta annars :)
Och hör och häpna, idag har jag cyklat till jobbet, jojo, det tog 33 minuter för dom 12 km, helt OK med tanke på hur otränad jag är...

Nu har jag ägnat min fikarast åt bloggen, men det är fullt tillåtet, så det så :)

Uppdatering: kl 13,00 ->

z%&zzxxxiihhpsfsun åhhh vad tokig jag blir !!!!!

Jag har ju berättat att dom INTE satt in nytt kök i min nya lägenhet, bara nya luckor. Jag har skrivit ett argt mail om detta till dom, inget svar än, jag ska HA nytt kök. (dom hade dessutom satt fel handtag på dom luckorna..)

Idag när jag är på väg hem från jobbet, så ringer det från gamla byn:

- duu, du måste åka ner till Frippes golv och välja mattor till sovrummen, killarna har spacklat nu och vill komma igång...

- ??? sa jag, jag har lämnat in uppgifter på allt ju, stod på samma papper som tapetvalen (som dom iaf satt upp rätt...)

- nää, vi har inge..

- OK säger jag, men det är enkelt, för det ska vara samma som vi ska ha i hallen, träimitationen..

- Jamen, vi ska inte byta några mattor i hallen ...

- va säger jag...??

- ..bara sovrummen säger han..

- Du, säger jag, det skulle bytas mattor och tapeter i samtliga rum, det plus att det skulle bli nytt kök och nytt badrum, gjorde att jag valde att ta just denna lägenhet, efter att ha stått i kö i 3-4 år...

Snacka om vad TRÖTT man blir.. tog åter upp detta med att jag skulle ha ett nytt kök, först förnekar han att det varit aktuellt alls. Jag förklarar hur tjejen beskrivet det nya köket som jättefräsch, hon hade sett ett nyinsatt..

- ja men jag sa att det inte går, tar för lång tid ( åt hon som sköter administration)

Svarade bara att jag förväntar mig det jag blev informerad om, gör vi fel till våra kunder så får vi allt kompensera det och rätta till saker och ting...grrr..

Bilreparatören ringde också, verkar som det är termostaten som ska byta ut, så dit går väl mellan 1500-2000 papp också... kommer som ett smäck när man är halvt sjukskriven :((

6 kommentarer:

Toflan sa...

Men stackare! Nu förstår jag att du blir trött! Retligt det där med tvättiden, men lägenhetsrenoveringen är värre! Vilka tokar, helt enkelt! MORR! Ska jag komma och toffla till dem, jag är skitbra på det???
Bileländet var ju inte heller billigt... Ska vi starta en insamling till Nillan????
Kramen!

Stattinskan sa...

... det behövs tydligen en koordinator eller annan form av spindel i nätet i det där företaget :-/ Stenskitjobbigt att behöva ha måsögon i allt de gör ... Stackare!
Kram

Fenixmonas sa...

Fy så jobbigt när de inte håller det som är överenskommet!! Stå på dig!! Förstår att du blev förbaskad när du missat tvättiden, så försmädligt! Kramiz

Gunilla sa...

Tofflan, hehe, ja kanske du kan hjälpa mig att skälla ut dom...faktum är att jag blev impad av mig själv hur bestämd jag lät när jag sa att det inte fanns nått annat alternativ än att dom gjorde som var utlovad från början, få se om det hjälper..

Gunilla sa...

Stattinskan, ja det borde kanske finnas ett slags kontrakt på vad som är överrenskommet...nu är det ju muntligt mellan mig och dom... men jag hoppas hon som sagt det inte börjar ljuga eller nått, men då får jag spunk..

Gunilla sa...

Fenixmonas; ja, man blir lite "paff" när man gör såna missar, men nu är det tvättat :)

Jag tänker stå på mig, alla gånger..har jag väntat in rätt tillfälle så länge så nöjer jag mig inte med mindre...