måndag 30 augusti 2010

Fattiga riddare, och rika hembrännare


I helgen var det så dags igen för medeltidsdagarna i Grytnäs. Det är ungefär samma upplägg varje år, marknad med hantverk, gycklare, teater och tornerspel. Jag hoppade över tornerspelet, då det inte fanns sittplatser och man varit lite krasslig och lite bekväm av sig.Foto: Dalademokraten

En familj som jag är lite bekant med, har varit med varje år, imponerad att "barnen" är med varje år, men dom är väl vana sen dom var små. Tänker själv att jag skulle ha väldigt svårt att
hålla mig för skratt, i alla fall dom första gångerna man "klär ut sig" ...


Foto: Dalademokraten

Det verkar inte som ruljansen på försäljningen är så där jättestor, däremot fikar och äter folk, så lite tjänar dom väl på festligheterna. En som definitiv drar in pengar varje år är mannen som bränner mandlar, och säljer en liten påse för 25:-, där är kön ringlande lång hela tiden !!I lördagskväll åt vi kräftor med den yngre generationen tjejer, vi var 7 stycken som sörplade och åt, men nu har vi testat att man får plats att duka åt lite fler än man kunde i det förra pytteköket :)


I går hade vi lite försenat tårtfika, för våran nyblivna 18 åring! Hon var ju ute på resande fot när det hela begav sig!!

Hon var förövrigt och tävlade med pållen på lördagsförmiddagen, ingen rosett med hem, men man kan inte vara bäst jämt, som jag brukar trösta mig själv med :)


Det skulle kanske hängt en morot här, eller apelsiner som är hans absoluta favorit, då tackar han till o med när han får det :)

9 kommentarer:

Stattinskan sa...

Jag gillar det där med medeltidaveckor. Vi har en ny "stad" mellan Lund och Malmö som heter Jakriborg. Allt där är byggt i medeltidsanda, det är så häftig! Varje år håller man medeltidavecka och det är verkligen som att befinna sig i en annan tidsepok.
http://www.google.se/images?hl=sv&q=Jakriborg&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=xwJ8TM_KD4vuOejS_OAG&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=5&ved=0CEUQsAQwBA
Kramar

Tofflan sa...

Kul med nåt lite annorlunda i helgen! Och kräftor och tårta är ju aldrig fel! Gottigotti!

Fenixmonas sa...

Har aldrig varit på något medeltidsjippo med riddare...Det skulle jag gärna varit på! Kramiz

Gunilla sa...

Stattinskan, den har jag inte hört talas om, skall kolla in länken sen :))

Gunilla sa...

Stattinskan, kollade direkt...jättemysigt verkar det där, och julmarknade såg häftig ut !! mysigt

Gunilla sa...

Tofflan, japp trevligt o gott !

Gunilla sa...

Fenixmonas, du får hålla utkik, dom finns lite överallt, kolla stället stattiskan skrev om, helmysigt

Anonym sa...

Hej Nillan !

Har provat att vara "knalle" några gånger för länge sedan, men insåg att det blev man inte rik på, om man inte har några speciella "begåvningar". Jag insåg även att mat var det som sålde, och i synnerhet om den var tillagad medan folk såg på, så jag hade planer på att bygga om husvagnen och baka, koka, steka, severa etc., inför öppen ridå så att säga. Men vid närmare eftertanke insåg jag att jag nog var för lat för ett sånt liv ;-)

Haré bra ! Wassen

Gunilla sa...

Wassen, haha, ja du, då är vi två, skulle aldrig orka kuska runt som dom gör, men dom har säkert trevligt. Men, skulle jag göra det, så var det nog mandlarna man skulle satsat på :)