fredag 12 november 2010

"spring i benen"


Jag funderade på uttrycket "spring i benen" i morse när jag satt och filosoferade på bussen.
En liten flicka på ca 7 år klev ombord, i ena handen höll hon en väska/ryggsäck, i den andra en lite fiollåda, tror jag det var. Hon kravlade sig in i bussen, "drog in snoret" och försökte få upp busskortet utan att behöva släppa nått, det gick inte. Hon fick ställa ner sina saker och "dra kortet".

Sen knallade hon med dessa pinaler ett par säten bort och satte sig, och såg inte alls besvärad ut, jag blev slut bara av att se hur hon höll på, med dom för hennes storlek, otympliga sakerna.

Ett par "äldre" killar (typ 12 år) satt bredvid och nån sa "kolla" XX åker skidor till skolan !!

- "orka" .. sa den andra...

Nånstans där vänder det, i den åldern......


Först lär vi oss gå kring ettårsåldern, sen har vi om ett par år nästan obegränsat med "spring i benen". När mellanstadiet är passerat avtar "springet" för dom flesta tror jag. Då är det bara arrangerade aktiviteter om man rör på sig snabbare än i promenad takt.

Springer nån vuxen som inte har träningskläder så tänker man automatiskt "h*n är sen" ..typ.

Eller, om nån vuxen klättrar upp och ställer sig på en sten, så tänker man "undrar vilken diagnos.." ja, om det nu inte är ett barn med som "förkläde"





- Håller ni med ? borde man inte ha lite mer spring kvar i benen ??

eller vänta här ....

..när jag nyss gick upp i lunchmatsalen så hörde jag att den som kom efter mig "sprang" i trappen, jag vände mig automatiskt om, för det hör man inte här annars. Det var den yngsta anställda på min avdelning (30 årig kille) som sa, jag är så hungrig :) ......

Trevlig helg, med eller utan spring !!!

12 kommentarer:

Wandus sa...

Så fort jag ser en fotboll rycker det i benen på mig men annars håller jag med dig om att "springet i benen" verkar försvinna med tilltagande ålder.

Anonym sa...

Ha ha, underbart inlägg! :D

Gunilla sa...

Wandus.. ja kan hålla med dig..att en boll får en att försöka..slutade med aktiv fotboll vid 20..då blev man tränare för ungdomslaget ..men hoppade på korpfotboll och höll i till..ja.. typ 35, nu är det bara titta som gäller :

Gunilla sa...

Tofflan , ja jag önskar man hade lite mer struktur för att motverka denna slappkoma :)


ha en trevlig helg !!

cathrin- sa...

Folk springer efter bussen. Men många springer här i Gbg, tränar du vet. Jag vill nog röra på mig, men går hellre då. Powerwalk you know. Trevlig helg!

Gunilla sa...

Cathrin, ja vi här i Dalarna tar ä lite lungnärä :)

Kattlådan sa...

Fint inlägg! Jag brukar springa uppför trapporna och studsa när jag ska upp på trottoarkanter o dyl. Undrar vilken diagnos... :)

Fenixmonas sa...

På Ullared igår och där var det då ingen som sprang, tvärtom! Tålamod är en dygd sägs det och den dygden fick vi verkligen pröva på igår. Kramiz

Gunilla sa...

Katten, bara ett riktigt yrväder tror jag är din diagnos:)

Gunilla sa...

Fenixmonas, nä det springs väl bara till kön där :))

Anonym sa...

Spring i benen önskar jag att jag hade. Men jag får väl sringa sen.
Trevlig vecka på dig.
Carola

Gunilla sa...

Carola, ja du har ju en anledning och ta det lungt iaf :)