söndag 26 december 2010

I dag är en annan dag ...

Knack knack knack, fanns det några snälla barn och vuxna ?? Hur har ni det efter alla julbord och chokladaskar ? allt bara bra hoppas jag. I dag kom vi i alla fall ut på en promenad, och det efter en frukost som intogs halv 2 !! ja du hörde rätt, värsta sovmorronen ever, nästan !

Nåja, jag var vaken till och från på morronen, Anna o Jonna drog iväg och hade stalltjänst, men jag kunde så passande så här i juletid, "tryna" vidare :)

Faktum är att det fanns en tanke bakom, för igår läste jag om björnarna. När dom går i idé så jobbar kroppen på och förbränner onödigt fett, som sen automatiskt omvandlas till muskler. Ni hör, vilket härligt liv! Lägga sig nån gång i slutet av november, och vakna upp i mars, smärt och muskulös. Men det gäller att tänka efter, för björnhornorna föder ett gäng ungar, i stort sett i sömnen, varje år, och jag är rätt nöjd vad gäller barnaskaran :)

Nu har julhelgen snart passerat, och i morgon väntar jobb igen.

- tomtemor står bakom kameran... tomteprinsessan och dom 3 J:na intar sill

Ha en god fortsättning alla !!

18 kommentarer:

cathrin- sa...

hej Gunilla. Ja, jag såg också det där med björnarna. Åh, vad skönt det såg ut. Bara ligga och sova ut vintern. Stackare jobba, jag är ledig några dagar i alla fall. Hur är det med magen?

Kattlådan sa...

Får du alltid ha flickorna över julen?

Gunilla sa...

Cathrin, ja visst var det bra!!! ja det ska nog gå och jobba, är bara 4 dagar trots allt. Magen är bättre, men känns av, har druckit blåbärs/havredryck och undvikit kaffet !

Gunilla sa...

Katten, eftersom vi bor bara 5 minuter från pappa, har vi senaste typ 5-6 jularna gjort så att dom är hos mig på dan, sen hämtar han upp dom vid typ 6 halv 7 !! Känns som alla tycker detta är bra. Kusinerna är också hos "den andra" och ansluter vid den tiden.

Stattinskan sa...

Det kanske var nått i luften för jag, som aldrig sover längre än till 6, 7 ... jag vaknade halv 11!!!
Tänk om det vore så enkelt att gå ner i vikt ;-D

Gunilla sa...

stattinskan. vore så himla fint :=)

Fenixmonas sa...

Ja, nu är julen slut för detta år! Jobbet kallar här också...men snart är det nyår med en extra ledig dag! Kramiz

Gunilla sa...

Fenixmonas, så rätt så, kortvecka är alltid bra !!! kramiz på dig !

Anonym sa...

Ha ha, smart drag, sova bort fett! DET ska jag testa. :D
Hoppas att det går bra att jobba!

cathrin- sa...

Gunilla, jag missunnar dig inte dina julklappar. Vissa har väldigt bestämda åsikter om hur saker och ting ska vara. Sån är inte jag. Var och en bestämmer själva hur dom vill ha sin jul eller sitt liv. Inget vet bättre än någon annan hur det "ska" vara. Jag tycker själv det är rätt kul med paket och hade jag barn skulle jag definitivt ha julkappar. So No hard feelings.

Gunilla sa...

Tofflan, jag provade igår med att sova till halv ett, nånting, har inte vägt mig än dock :)

Gunilla sa...

Cathrin, hehe, nä vad skulle det vara för hard feelings :) själv skulle jag allra helst vilja resa bort över julen, sprätta med tårna i sanden, typ :)

Daniel sa...

Oj tänk att man vaknade upp som Brad Pitt.

Gunilla sa...

daniel, ja eller hur :))

Anonym sa...

Man kanske skulle varit en björn. Så trevligt ni verkar ha det hos er, och din blogg har du ändrat igen. Ser ut som något tyg va ? Snyggt.
Carola

Gunilla sa...

Carola, kör lite rött över julhelgen bara :) alltid trevligt att äta, sa björnen :)

Annapanna sa...

Föda i sömnen...? Vad förvånad jag skulle bli när jag vakna :D

Gunilla sa...

Anna,ja verkligen, men praktiskt om man tänkt sig barn förstås :)