måndag 9 november 2009

Så himla trist . . .

Läser i Sportbladet om kvalmatchen mellan Assyriska och DIF. Är inte så insatt egentligen, men Djurgården gör en heroiskt insats i slutklämmen av serien och räddar sig kvar. Jag är varken Djurgårdare eller Syrian...men kan inte låta bli att fundera vad några av DIF´s supportrar tänkte på när dom rusade in på planen efter att segern är i hamn.

Trodde dom gjorde detta av glädjefnatt över segern, och så var det kanske för dom flesta, men ett mindre antal DIFáre ger sig på ett antal spelare i Assyriska och pucklar dom gul och blå, moget.

Jag skall inte säga att "jag förstått" om det var Assyriska som vunnit, men det här liknar väl ändå dårskap ut i fingerspetsarna...



18 kommentarer:

Micael Romnin sa...

Vill inte leka bror Duktig men en sak måste jag rätta dig på. Håller man på Assyriska så är man inte syrian, utan assyrian. Är man syrian så håller man på Syrianska. Detta är väldigt viktigt, båda lagen kommer från Södertälje, det är samma etniska grupp som står bakom klubbarna. Jag fick förklarat för mig en gång vad som är skillnaden mellan assyrier och syrian eftersom dom går på samma hemspråksundervisning (Syrianska. Det var en assyrier som svarade (svaret är alltså färgat, assyrier är de som är utbildade, syrianer har oftast ingen högskoleutbildning. Jag blev inte klokare av det.

Gunilla sa...

Micael, tack för lektionen :) alltså kan man misstänka att det var Syrianska DIFàre som var i farten :)

fen sa...

Men jösses. Givetvis idiotiskt agerande, men precis som du säger, vilken skruvad reaktion efter en vinst. Då kan man inte vara där för fotbollen direkt om det inte är glädje som infinner sig vid vinst.

Gunilla sa...

Fen, tyvärr händer sånt här lite då och då, så himla trist.

Ylva sa...

Pundhuvuden! Då menar jag såklart de som slåss och inte assyrier eller syrianer. Det var väldigt komplicerat det där förresten.

Anonym sa...

Ja jag har alltid sagt att idrott är skadligt! Skämt åsido, våld hör absolute inte ihop med idrott dock. SKÄMS!

Gunilla sa...

Ylva, en liten del av DIF klacken är verkligen PUNDhuvuden... grr,,

Gunilla sa...

Tofflan, som tur är så är det en liiiten promilleskvätt som pysslar med sånt här...oftast är idrott glädje..tack och lov!

Av någon anledning verkar det vara fotboll (och kanske hockey..?) som vi dyker på sånt här, eller har jag missat nån sport ?

Anonym sa...

Ja man hör ju aldrig om joggare som slåss eller bordtennisspelare...

Wandus sa...

Det är puckon av den här sorten som får oss mindre aggressiva fotbollsfans att överväga att sluta titta på fotboll. Vem vågar ta med barn in på en fotbollssarena när risken finns att man stöter på dessa huliganer? Den här typen av skitstövlar (huliganer) förstör så oerhört mycket för i första hand alla andra fotbollsintresserade men också för samhället i stort.

Gunilla sa...

Tofflan, så sant, och inte deras publik heller :)

Gunilla sa...

Wandus, kan bara hålla med. Det verkar mest vara "gängbildningen" i dessa storstadsklubbar som dom är intresserade av. Synd dock att dom förstör för alla fotbollsintresserade...

Daniel sa...

Tycker man ska kramas å fnittra istället!

Gunilla sa...

Daniel, håller såklart med :) .. men det vet nog tyvärr inte denna lilla grupp vad det är ...

PJOLTAS sa...

Det borde ju bli samma följder som i den där Sverige-Danmark matchen då en full dansk sprang in på planen.
Djurgården borde bli av med segern.
Pinsamt! Jävligt pinsamt!

Gunilla sa...

Pjoltas, ja egentligen, hårdare straff är väl det enda som hjälper..

Anonym sa...

Håller med Daniel med vill adda äta toscatårtor också! :D

Gunilla sa...

Tofflan, ännu bättre !!!