torsdag 9 april 2009

Fängslande . . .



Då var han fast igen då, trodde väl att han skulle få gå i pension snart (63 år), men han var tydligen tvungen att göra ett sista skift i sin branch, genom att råna banken i Säter i går. I dag har han i alla fall gripits igen, och får lägga ytterligare år till sina tidigare 45 år i häkte. Kan man inte ansöka om förtidspension som kriminell ?



.
Har följt "storyn" om Annika Östberg, som nu landat på Hinseberg slutligen då.. det blir väl rena lyxtillvaron för henne kan man tänka. Jag tycker dock att det vinklats lite fel om att "det är så synd om henne som fått sitta länge" bara för att hennes pojkvän mördat två personer. Hon var ju högst delaktig i morden då hon laddade vapnen, och man får liksom ta seden dit man kommer. Straffen i USA är inte jämförbara med våra svenska "mes-straff", för grov brottslighet, så är det bara.
Läste nu att svenska staten "hämtade hem" henne i en specialchartrat plan, till en kostnad av 650 00, medans andra fångtransporter sker med vanligt reguljärflyg med vakter. Jag är förvånad att inte regeringen också arrangerat ett mottagande i Kungsträdgården "a la VM/OS guld" . . .
Hon har tillsammans med författare tidigare skrivit böcker och pjäser om sin "story" så hon lär väl bli miljonär på dom där laddade skotten, vad tiden lider... eller är jag elak nu..?





13 kommentarer:

Annapanna sa...

Nej inte elak alls. Helt klarsynt skulle jag säga, till skillnad från många andra.
Brott ska aldrig löna sig...

Gunilla sa...

Anna, absolut inte...

Förresten, va olik du var dig på bilden :-)

Kattlådan sa...

Vad är anledningen till att ett plan chartrades? Helt oförståeligt. Jag tycker också att vinklingen av den här hemkomsten är underlig. Som om hon skulle vara någon Dawit Isaak, oskyldigt fängslad. Det är en dömd brottsling som vi ska betala uppehälle för nu - förstår inte hajpen.

Ylva sa...

Oj, är Svartenbrandt fortfarande i farten! Banken i Säter, annars brukar det ju vara Hedemora som råkar illa ut.

Anonym sa...

Katten, precis samma reaktion som jag fick... vad har vi för anledning att hjälpa henne ??
Kostar oss en massa skattepengar..blää

Gunilla sa...

Anonym var jag alltså :-) ..katten :-)

Gunilla sa...

Ylva, ja han håller till i våra hemtrakter än...den gamle räven...!!

Annapanna sa...

mer lik mig nu? ;)

Gunilla sa...

Anna, tomt ?? näe :-)

Maria sa...

Det som är intressant är att många svenskar ojar sig över att invandrare inte tar med sig seden dit dom kommer (läs: till Sverige) men tydligen så gäller inte samma syn på svenskar som åker fast utomlands...

monkey-magoo sa...

Håller med du!!!! Man är ju så himla snabb här i Sverige på att tycka och tänka om brottsliga invandrare ( vilket i och för sig är rätt) men varför är det då synd om brottliga svenskar utomlands??!

Gunilla sa...

Maria, näe precis. Jag har liksom ingen förståelse över "glädjehysterin" i massmedia alls...

Gunilla sa...

Monkey-magoo, stämmer så bra !! tycker väl iof att dom kunde ha tidbestämt hennes straff där borta, och att hon kunde betalat hemresan själv, tror inte hon bidrar till dom 650 000...grrr