torsdag 6 maj 2010

Morronpromenad, mäkleri o uppmuntring !!

Det KÄNNS verkligen i kroppen att jag är mycket piggare igen. Jag vet, jag skall inte tro att en veckas återhämtning motsvarar dom långa månader av allt för hård press i vardagen, men det är i alla fall en väsentlig skillnad, det vill jag lova. Nu gäller det att vara uppmärksam på att inte falla in i det gamla racet igen.


.
Det är så skönt att vakna tidigt och känna sig utvilad, att ha sovit gott hela natten. I morse startade jag dagen med frukost och en lång promenad i solen, riktigt skön start på dagen.


.
Det har väl inte undgått den som läser min blogg, att jag skall flytta. Nu är det inte förrän i mitten av juli som vi får börja, men jag har min lägenhet som skall säljas, och jag satte ut annons på den häromdan, och det verkar inte bli några problem att bli av med den. Två har varit här och kikat, och två till dyker upp, en idag och en i morgon. Dom som redan tittat verkade intresserade och skulle kontakta banken och återkomma med bud. Det ska bli skönt när det är överstökat.

Lägenheten som vi skall flytta till skall totalrenoveras, och innan maj månads slut ska jag/vi ha bestämt oss vilka tapeter och golv vi vill ha. Det finns endel att välja på, har plockat hem lite prover att bläddra i, ska bli såå skönt att flytta, vi riktigt längtar allihopa nu !
.
Alla uppmuntringar man får värmer så oerhört mycket när man snubblar ner i diket som jag gjorde, era vänliga tillrop i kommentarerna, familjen som ställt upp och peppat och hjälpt till både praktiskt och att bara finnas till !!

.

Det här kom med posten igår, tack Anita o Bengt, gulliga ni !
.
Nu skall jag gå en bloggpromenad och hälsa på hos mina vänner !!12 kommentarer:

Stattinskan sa...

Så du är i flyttagen? Jag letar också nytt nu när sonen ska sparkas ur boet ;-)
Kramar

Anonym sa...

Säljer du utan mäklare? Vi försökte sälja huset så, men det gick inte så bra - banken, som skulle överväga att ge köparen lån, vägrade för de trodde att han skulle ge mamma en del "afrikanskt"... Så var det ju INTE!

Skönt att få helrenoverat på nya stället! Mammas lägenhet blev så fint - förlåt om jag tjatar om henne!

Behöver du hjälp på nåt sätt med flytten så hör av dig! Är jag fortfarande arbetssökande kanske det finns nåt jag kan göra nu när jag har flytt-ångan uppe, så att säga!

Fortsätt vila och hämta krafter!!!
Kram!

Gunilla sa...

Stattinskan, se där, fler flyttfåglar i farten :)

Gunilla sa...

Tofflan, ja jag säljer utan mäklare, är inte såå stora summor det handlar om på landsbygden :) ..sålde mitt torp för några år sedan själv också, och det gick bra :)

Ja jag kanske hör av mig helt förtvivlad i sommar och behöver experthjälp:)) då vet jag vart jag ska vända mig, fast jag hoppas i första hand att du får ett jobb, såklart !!

Ja, att få flytta till helt fräsch är dubbelt så roligt. Kram på dig!

Anonym sa...

Fast mamma bor ju i Metropolen Byhålan och där gick det tydligen INTE att sälja utan mäklare... Men vi VET ju inte vad det handlade om, den tilltänkte köparen kanske inte hade ekonomi etc.

Jobbfronten är mörk. Det känns så jävla (ursäkta kraftuttrycket!) sopigt när somliga jobbar ihjäl sig och andra, som inget hellre vill än att få jobba, bara går och drar.

Men allvarligt, hör av dig om du behöver hjälp med nåt - jag kommer som skottet om det behövs! :D

Gunilla sa...

Tofflan, kan som sagt vara nått med den tilltänkte köparen. Här är det ofta folk som säljer både villor och lägenheter privat via blocket. Man behöver ju inte betala en mäklare när man fixar det så bra själv :))

Jättesnällt att du erbjuder hjälp !!

Anonym sa...

Ja fast man får ju å andra sidan dra av mäklararvodet från reavinsten så man får skatta mindre. Men mamma ville helst sälja utan mäklare, fast det gick ju inte, trots att vi försökte.

Du vet var jag finns! Och det är inte bara snack, kan jag göra nåt och har jag inte jobb, så...

Gunilla sa...

Tofflan, aha, får man dra av hela arvodet? det hade jag ingen aning om. Men men, vi kör så här, det har gått bra tidigare :)

I´ll keep you in mind :)

Anonym sa...

Jepp! Flyttstäd och flyttfirma också, om man har sånt. För mamma blir det nog bäst + att hon får hjälp med deklarationen också, uträkningen av skatten. På så vis kan hon reservera/sätta undan pengar till den.

Hoppas det går bra för dig, du verkar ju vara en rådig kvinna! :D

Gunilla sa...

Tofflan, det ska jag komma ihåg att man får dra av... ska anlita flyttstäd iaf !!

Jo, som sagt, jag hade full koll när jag sålde stugan och la undan skatt för den vinsten, så där har jag koll :=)

Kattlådan sa...

Underbart att höra att du känner dig så pigg redan! Det har alltså vänt redan!

Gunilla sa...

Katten, ja det känns bra iaf när jag är hemma. Sen får vi se hur man tacklar att komma tillbaka till jobbet. Ska börja halvtid iaf..