tisdag 4 maj 2010

Snöfylld kvällspromenad !!

I går tog jag och snöprinsessan en kvällspromenad. Dom flesta har fått nog av snö vid det här laget, men inte hon inte. Hade det funnits en pulka eller eller ett par skidor i närheten så har vi väl varit kvar där än....
Nä, vi är inte i fjällen, det är bara dom sista resterna i nedre delen av slalombacken som fortfarande bjuder på lite snö, om nån mer har fått abstinens :)

.

Vårens och vintern möts väldigt bildligt här, det är bara att hoppa ur skidorna och plocka fram golfklubborna, för golfbanan tar vid, där slalombacken slutar !

Det var betydligt trevligare att gå i "vårlandskapet", stigen längsmed Dalälven omges av hav av vitsippor. Vackert även om det var sent och lite kallt, så blommorna hade "dragit ihop" sig för kvällen. Koltrastar och andra fåglar kvittrade ihärdigt, och solen gick sakta ner bakom stadssilhuetten.
Det är inte bara fåglarna som jobbar ihärdigt här, ett betydligt större djur har jobbat hårt på träden längs med älven, imponerande arbete dom kan utföra ...

Tyvärr har dom illbattingarna gett sig på väldigt många träd . . .Dom är väldigt skygga dom här djuren, gissar att dom jobbar mest nattetid.....


Bild: Google


Undrar om dom har nån tandförsäkring...
Bild: Google

12 kommentarer:

Anonym sa...

Men snö! Fy, jag blev riktigt rädd!
Fina bilder, Nillan! :D

Anonym sa...

Men du har de gnagat så mycket !! Är det bävrar ?
Tänk om ni får träden på er när ni är ute och går och det blåser..
Carola

Fläskdansen sa...

Det verkade vara en härlig promenad! Precis sånt som du behöver min vän, sånt som du ska ha MYCKET av!

Jag kom att tänka på en annan sak som jag minns från min tid som utbränd. Det som var absolut värst var egentligen inte själva utbrändheten, utan detta att behöva försvara mig i ny och ne. Att behöva få läkare och handläggare på FK att tro på mig.

Så bemötande är A och O. Den som är drabbad behöver få känna att det är helt relevant med livssituationen att ha drabbats av "väggen", för annars börjar man tro att man är galen... det gjorde i alla fall jag.

Jag minns med fasa när jag kom upp på FK och möttes av orden "Jaha, och vad är det för fel på dig då?". Och ändå satt de där med alla mina papper - digra luntor - och kunde läsa sig till precis allting om de bara iddes.

Ta hand om dig, njut av livet, våren och naturen och familjen. Kram!

Gunilla sa...

Tofflan, hehe, nä nu vill vi inte ha nå mer snö förrän i december !!

Gunilla sa...

Carola, ja det borde nästan vara hjälmtvång...ser riktigt farligt ut på vissa träd!!

Gunilla sa...

F-dansen, jo man har hört endel som haft svårt att bli trodda att man kan bli "sjuk" på det viset. Förresten, nuförtiden verkar det som nästan alla sjukdomar blir i´frågasatta om de är nånting att vara sjukskriven för. Dom nya hårda reglerna är bra på ett vis, visst finns det dom som utnyttjat systemet genom åren, men ack så många oskyldiga som får kämpa med näbbar o klor, om dom nu har ork till det!! kram på dig också !!

Wandus sa...

Är alla bävrar centerpartister?

Kattlådan sa...

Bor ni i Norrland eller? (Dalarna jag vet...)

Förstår du Wandus kommentar?

Gunilla sa...

Wandus, centern har väl alltid varit i bräschen för jord o skogsbruk, så, mitt svar är ja :)

Gunilla sa...

Katten, hehe... tack o lov var det högst lokalt område med snö, men det räckte gott till att åka pulka på om man ville :)

Wandus kan ha nån annan tanke än vad jag svarade :)

Fenixmonas sa...

Godmorgon i stugan! Ja, de kan verkligen jobba de små bävrarna! Fina bilder! Kramiz

Gunilla sa...

Fenixmonas, du är verkligen uppe med tuppen du :) hoppas solen skiner hos er också ! kramizz