måndag 9 maj 2011

Köa till MAX . . .

I går styrde vi kosan till Västerås. Vi skulle skjutsa mamma till hennes syster för en vecka, och samtidigt skulle vi passa på med lite kompletteringar från IKEA.

Vi började med att släppa av mamma, sen for vi ut till Erikslund. Först skulle alla hästtjejer, ja alla utom jag alltså, in på Hööks... sen sprang vi in en kortis på några andra affärer. Sen skulle vi smörja kråset innan vi angep IKEA. Efter lite dividerande så enades vi om MAX... vi trodde vi hittade kortaste kön, men, det var fel, men efter 20-25 min hade vi våra hamburgermål, mums, vi satt ute och käkade, äntligen lite värme igen ! Tack för maten, mamsen !!
- dryga 20 minuters väntan, men gott var det !
- nya IKEA invigdes för några veckor sedan, glad jag inte var där då...


När vi så åkte mot IKEA så blev vi ganska konfunderade, för det kändes som en varuutlämning vid entrén .... och inte alls många parkeringsplatser. Vi kom dock underfund med att vi var på baksidan.. så vi gick in bakvägen kan man väl säga....


Sen gick, och gick, och gick vi..... Anna hittade det hon skulle ha, och mina flickor köpte lite pynt till rummet. Nått mer blev det inte idag, men jag var heller inte ute efter nått.


När vi gått hela övervåningen, så återstod lika lång strapats på undervåningen, men no no, vi tog en genväg, tack och lov finns det sådana. Själv gillade jag det gamla IKEA mycket mer, men det är jag det.. och man kanske vänjer sig.


Ställde mig sedan i en kö ut, men den var så lång så det fick bli den något kortare, till självscanningen... suck, där verkade det krångla för alla, men till slut kom vi genom och ut.


Då var det dags med lite energipåfyllning igen.... och det har ju IKEA bra utbud för. Mjukglass till hästtjejerna och en läsk till mig.


Ställer mig vid en av de två kassorna, funderar vad personalen tog vägen, då kommer en och säger "tillfälligt stängd"... aha, bort till andra kassan då, och väl framme beställer jag 3 glassar och en läsk. Då får man, 3 tomma våffelstrutar och en tom mugg.


Dags att köa igen, för var och en får fylla sin glass själv... och jag går och hämtar min läsk på annat ställe... gäller att inte ha bråttom där inte !!


- undrar om det var lika lång kö till det första IKEA som till vaccinationsställena när många ville ha en spruta mot grissjukan.....

14 kommentarer:

Stattinskan sa...

MAX (som är en norrländsk kedja) :-) HAR de GODASTE hamburgarna, men det sen är det ju det där med att få vänta ;-)

Ylva sa...

Det är en kille från Hedemora som designar alla Max-restauranger; Mattias Österling.

Jag sprang igenom IKEA när jag ändå var i Älmhult i fredags men köpte bara en badrumsmatta för tio kr.

Anonym sa...

Det är alltid bra att lära sig IKEAs genvägar! Man tjänar mycket tid - om man har bråttom eller bara vet vad man ska ha och inget annat.

Gunilla sa...

Stattinskan, ja fast vi tvekade, för vår förra maxupplevelse var inte så bra, dom lassar upp stripsen när man beställer, och får kalla strips... och men nu sa vi till och då "fixade dom" så vi fick all mat samtidigt :)

Gunilla sa...

Ylva, säger du det ? det visste jag inte. Däremot jobbar min dotter hos konkurrenten i Hedemora :)

Gunilla sa...

Tofflan, jo man får ju lära om nu när det är ny butik, för det känns som man blir rundkörd som i en labyrint !! Men man vänjer sig väl...och snart får vi IKEA till Borlänge också !

Anonym sa...

Ja köer får man väl lära sig att leva med, som ett nödvändigt ont, men visst tär det på ens tålamod, men vad göra. tod

Gunilla sa...

TOD, absolut, men att behöva köa två gånger för att köpa glass, det kändes som ett nerbyte på ikea !

Anonym sa...

IKEA is da shit :)

Fenixmonas sa...

Har ännu inte fått prova Max, men det kanske kommer hit också snart...Ikea är i alla fall på gång, bygglov är inlämnat och vägarna är påbörjade...Sen så...Kramiz

Gunilla sa...

KLoppan, hehe jo i lagom mängd :)

Gunilla sa...

Fenixmonas, kul grattis, då har du att göra regniga söndagar framöver :)

kattlådan sa...

Jag åker inte till IKEA eller drar mig iaf ett halvår minst för jag retar mig på att man forslas runt som en boskapshjord i flera kilometer när jag helst bara hade sprungit in och handlat det jag behöver.

Gunilla sa...

Katten, precis, bra formulerat. Nu går det ju när man lär sig hitta, eller tittar på kartor att "gena" men i grund och botten är ju tanken att vi ska behöva se "allt" och det är säkert många impulsköp av den anledningen