tisdag 10 maj 2011

Vad tror du ?

En riktig snackis i tidningarna senaste veckan är fallet "ola". Först kom löpsedlar att han blivit "testad" men att han själv direkt säger att det inte kan ge något utslag. Han har inte tagit kokain.

Min reaktion redan då var att det var ett märkligt sätt, att två poliser kommer i fatt honom, ber honom lämna kissprov i en trappuppgång !!! Skulle nån be mig om ett kissprov så har jag då krävt att få göra det på därför avsedd plats....Nu har provsvaren kommit och det visade att provet innehöll spår av ämnen från kokain.

aftonbladet har skrivit en hel del om detta, bland annat tänker nu Ola och hans försvaradvokat gå på linjen att det är polisen som gjort fel ( misstänker fiffel/misstag av polisen )Ola har skapat en blogg, Olas egen blogg, ett enda inlägg där han går till hårt angrepp mot Expressen mm.


Vad tror ni i frågan ?Är det rätt att stänga av honom från jobbet och ta bort hans program ur tablån innan rättegång ?17 kommentarer:

Anonym sa...

Jag anser att varken vi eller kvällsblaskorna ska TRO så mycket utan låta rättvisan ha sin gång. Ingen av oss kan avgöra skulden, det ska en domstol göra på de bevis som finns. Till dess han är dömd är han oskyldig. I lagens mening.

Gunilla sa...

Tofflan, ja enligt lagen är det så. Men jag tycker det var en märklig situation, att få kissa i en trapp utan uppebara misstankar som han påstår...nåja, tycka och tänka får man visst göra, men inte döma.

Anonym sa...

Gunilla, jag tycker det är jättesvårt att uttala sig om det här. Ord står mot ord. Jag vet inte sanningen, det får framtiden utvisa. Men visst är det hemskt om någon blir falskt anklagad. /cathrin

Anonym sa...

Tycker han gjort en del överilade saker, som hans långa inlägg i Aftonbladet,(läste det bara delvis, dessutom har han tydligen ovanpå det tagit kontakt med barnen på Kamratposten...) Han har väl fått panik, hela hans karriär står på spel. Han ska ju vara barnens beskyddare,( han är ingen Persbrandt), och det här rimmar väl inte så bra med hans nuv. image.
Tycker faktiskt lite synd om honom, så mycket står på spel för honom just nu.tod

Fenixmonas sa...

Nej, inte innan han är dömd...Det är ju därför vi har ett rättsväsen i vårt land. Fast nog ser det illa ut...Kramiz

Gunilla sa...

Cathrin, det vore hemskt om vi inte kan lita på poliser och tester som görs. Tycker det var ett märkligt sätt att "testa" på...
skulle du kissa i en trappuppgång ?

Gunilla sa...

TOD, jag har alltid gillat honom, och skulle inte trott detta om honom, men det är vanligare än man tror så vad vet man. Är fundersam hur en advokat ska kunna överbevisa ett prov?

Gunilla sa...

Fenixmona, det återstår väl att se, jag tycker hela historien är märkligt på nått vis iaf...

Anonym sa...

Det som är så galet i hela den här historien är att han har blivit uthängd i pressen INNAN han är dömd. Det gör ju att han är dömd i förtid, och hans arbetsgivare vågar inte göra annat.

Det är inte mycket till rättssäkerhet det.

Gunilla sa...

Amacasa, nej det är det verkligen inte, kändisskapets baksida verkligen. Kvällstidningarna är inte nådiga precis..

kattlådan sa...

Han hade sett hög ut det var därför de ville att han skulle lämna ett prov. Man undrar vad som har hänt med hans omdöme när han anklagar polisen för att ha fejkat bevisningen.

Han kanske inte är given som förespråkare för barnen om han misstänks för narkotikabrott. Man måste försöka förstå Kamratposten också.

Synd jag har alltid gillat honom.

Anonym sa...

På din fråga - nej. Konstigt att han ställde upp på det. /cathrin

Gunilla sa...

Katten, jasså, det var den anledningen... har bara inte hört att dom ber folk lämna urinprov så där "på plats" ....borde dom inte tagit med honom till station?

Ja, jag har också haft ett gott öga till honom, go kille liksom.
Men hur ska man kunna få ett prov "underkänt" i det här läget?
Ja, tiden får utvisa..

Gunilla sa...

Cathrin, ja märkligt var det !!

Systerdyster sa...

Det är mycket märkligheter i det här. Att få lämna kissprov på det sätt som beskrivs, det verkar ju inte klokt.

Däremot tror jag inte att provsvaret är felaktigt, tyvärr ska jag väl säga, jag har också alltid gillat Ola.

Eftersom jag själv är f.d. missbrukare och umgås med en massa nyktra alkisar och drogfria narkomaner så vet jag hur vi trixar och mixtrar med sanningen. Kort sagt - vi är mästare på att ljuga. Men jag tycker fortfarande att Ola ska betraktas som oskyldig fram tills dess att han är dömd. Den här läckan från polisen är direkt osmaklig och det är väl inte först ggn som en polis förstärker kassan genom att skvallra. Tystnadsplikt? Det borde väl gälla poliser såväl som hälso- och sjukvårdspersona.

Gunilla sa...

Syster D, ja mycket märkligt tillvägagångssätt av poliserna, både vid provtagning och "läckage"

Ja det är rättegången som får påvisa vad som egentligen hänt.

Tycker också det är synd, att ta sådana risker med sina jobb...men det är ju lätt att sitta här och säga..

kattlådan sa...

http://www.jo.se/Page.aspx?MenuId=106&MainMenuId=106&Language=sv&ObjectClass=DynamX_SFS_Decision&Id=2816

de gör tydligen så...