torsdag 12 november 2009

Inget flyt med flytten . . .

Jag måste lägga in ett inlägg om stackars mrs A som har haft en minst sagt kaotiskt tvåveckorsperiod. Det var sagt att hon skulle få nyckel och att lägenheten skulle vara färdigrenoverad och inflyttningsklar 1 november. Sen har det gått allt annat än på räls. För det första så var det oerhört klumpigt tapetserat i hallen, som hon hade fått omtapetserad, såg ut som en mindre händig Svensson gjort arbetet. Knöligt underlag, lappat och allmänt dåligt gjort för att vara hantverkare... Dessutom hade dom när dom målat dörrarna skvätt ner i ett av sovrummen, vilket jag skrivit tidigare om ...ostädat m.m

Nu börjar byråkratins kvarnar att mala. Först beställer dom ordentligt städning, SEN kan en handläggare komma upp och bedömma nerstänkta tapeter och skandalfula lister m.m Sen tar det ytterligare några dar innan det blir bestämt att hon får nya tapeter i det nerstänkta sovrummet, och även omtapetserat i hallen, och målning av lister...

Detta blir så planerat att starta måndag denna veckan, för att vara helt klart till onsdag. Passade rätt bra då flyttgubbar var beställda för att bära möbler till idag, torsdag.

Blev det nu så ? Näe, när hon är upp i lägenheten på måndagen så är ingen där.. hon ringer bostadsuthyraren och får tillslut veta att målarna är sjuka, och kan komma först i slutet på veckan !! OK, då får dom ta smällen och akta på sig när flyttgubbarna kommer konkandes ..

I morse fick jag ett sms, flyttgubbarna som skulle komma sju, hade inte dykt upp. Lastbilen var trasig...! Nåväl, dom fixade fram en annan och dök upp en timme senare.






Blängandes på varann samsas målare och flyttgubbar om utrymmet. Helt plötsligt så hade så en av målarna börjat bära kartonger !! Ja, det var väl för att skynda på det hela, för det var väl tur att det inte blev som hon sa, att en flyttgubbe började tapetsera !!

14 kommentarer:

Anonym sa...

Ojejoj vilken soppa! Hoppas verkligen allt ordnar sig snart! Bävar inför mammas flytt för hon ska få helrenoverad lägenhet också... Hoppas det inte är samma amatörer här...

fen sa...

Åh jösses vilket strul. Det som är jobbigt att flytta ändå extra "tillskott".
Man får hoppas att det kommer till saker som jämnar ut det hela åt andra hållet.

Gunilla sa...

Tofflan, dom ska vara klara till inflyttningsdatum...men här tog det nästan två veckor till ,,,

Gunilla sa...

Fen, tja dom kan väl inte kräva hyra för dessa veckor iaf :) ...men frustrerande hur hon fått ringa och tjata för att det inte skulle ta ännu längre tid !

PJOLTAS sa...

Sikken röra! Det kommer att ordna sig bra för dig Gunilla. Månen står i lod med Vädurens tredje axel ihöjd med ditt stjärntecken och det bevisar att allt löser sig..ja + att du kanske får lite diarré på lördag.
=)

fen sa...

Pjoltas *asg*, speciellt åt det sista.

Wandus sa...

Snälla, inga fler sådana här skräckhistorier. Jag står i begrepp att flytta och börjar redan måla upp skräckscenarier av hur snett allt kan gå.

fen sa...

Avdrag på hyran ja, ja det vore ju toppen.

Gunilla sa...

Pjoltas, ja nu är det ju inte jag som drabbats så hårt, men visst står jag ut med ovannämt på lördag, det är en skitsak :)

Gunilla sa...

Wandus, det går nog bra ska du se, men det kan ju vara bra att vara lite taggat om dom börjar trilskas :)

Gunilla sa...

Fen, ja dom kan inte kräva hyra när det var obeboeligt, kan tyckas :)

Kattlådan sa...

Hur ska du kunna hjälpa till och flytta med din dåliga mage? ;)

Gunilla sa...

Katten, jag köpte Imodium och har käkat det sen igår, och jag är tacksam att pjoltas kunde förutse det :) ... :) nu håller jag på att fixa lite frukost, och mrs A leker julafton (öppnar paket) :)

Wandus sa...

Om man gör allt själv då ... vem ska man skylla på då?